Vlindermassage

De naam van deze massage zegt het al; vlindermassage is een hele zachte, subtiele massage met olie op de blote rug. Het is een terugkerende beweging over de blaasmeridiaan, die in contact staat met alle organen in het lichaam, en welke de losgekomen spanningen en afvalstoffen kan afvoeren. Dit zorgt niet alleen voor een zeer diepe ontspanning, maar werkt ook diep in op het centrale zenuwstelsel, waardoor indirect alle delen van het lichaam bereikt worden. Bovendien wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Als je niet van harde massages houdt dan is dit een heerlijk alternatief, ook in combinatie met een zachte ontspanningsmassage. Voor alle leeftijden, kinderen vinden dit vaak ook heerlijk!

Met de vingertoppen vind er een zachte strijking plaats over de ruggengraat richting de nek en langs de ruggengraat (over de blaasmeridiaan) weer terug naar het heiligbeen. Over de ruggengraat lopen erg veel zenuwbanen met vertakkingen door het hele lichaam. Als het autonoom zenuwstelsel ergens uit balans is zal door deze herhalende beweging de impuls gegeven worden om langzaam te herstellen. Het nodigt het lichaam als het ware uit om blokkades en oude spanningen los te laten. Zeg maar dag tegen stress, spanning en vermoeidheid.

Het is een geweldige manier om tot diepe rust te komen, maar kan ook een heerlijk begin, of afsluiting zijn van bijvoorbeeld een ontspanningsmassage. Het kan ook prima op zichzelf gegeven worden, wat dan minimaal een half uur duurt.

Aanrader!