Babymassage

In mijn praktijk geef ik cursussen babymassage aan ouders (of grootouders/de oppas/kraamverzorgsters), zodat zij leren hoe zij zelf hun kindje een heerlijke massage kunnen geven.

Vanaf ongeveer 6 weken kun je zowel je kindje als jezelf een mooi geschenk geven door een cursus babymassage te volgen. Door de aanraking versterkt de bijzondere, liefdevolle band tussen ouders en baby. Een rustmoment van de dag voor allebei, met veel positieve effecten! Bovendien is het makkelijk te leren door een of beide ouders.

Voordelen van babymassage:
* Door massage slapen baby’s over het algemeen rustiger
Genieten_rond* Massage kan spijsverteringsproblemen, zoals buikkrampjes en constipatie verhelpen
* Het is rustgevend voor kindjes die onrustig zijn en veel huilen
* Massage stimuleert de bloedsomloop

* Het stimuleert ook de zintuigen
* Het helpt te hechten
* Massage ondersteunt het immuumsysteem

Voor de ouder:
* Ontspanning
* Het leren van de lichaamstaal van je kindje
* Ouderlijke intuïtie
* Het is gewoon hartstikke leuk!

Wat meenemen?
Luiers, hydrofiele luiers en flesvoeding (als je geen borstvoeding geeft). Doe makkelijke kleding aan, de ruimte wordt verwarmd tot zo’n 23 graden, houd daar rekening mee. Zorg ervoor dat je nagels niet al te lang zijn en doe sieraden af, dat is fijner voor je kindje.

De lessen duren ongeveer een uur, maar met het masseren zelf zul je geen uur bezig zijn, omdat het erg veel indrukken zijn voor een baby, zal hij of zij waarschijnlijk wel aangeven wanneer het genoeg is geweest. Naarmate je vaker masseert, en je kindje weet wat het is en wat er gaat gebeuren, zal hij of zij het steeds heerlijker vinden en het masseren lager toelaten.

De cursus kan eventueel ook thuis gegeven worden, reiskosten zijn afhankelijk van hoever je weg woont. In dat geval zorg je voor een lekker zacht matje (dit kan ook een tuinstoelkussen zijn) met een schoon badlaken eroverheen. Hier in de praktijk ligt alles voor jullie klaar.

Nu ook een workshop babymassage bij Qi4U!
De workshop wordt gegeven in 2 tot 2,5 uur. We gaan in ontspannen tempo zoveel mogelijk massagegrepen behandelen. Houd er wel rekening mee dat het van je kindje afhangt hoeveel we daadwerkelijk kunnen behandelen. Het kan zijn dat hij/zij er niet zoveel zin in heeft om alle aandacht voor zo’n lange tijd helemaal op zich te hebben. In dat geval kun je hem/haar eventueel lekker in de maxicose leggen en dan heb ik een vriendelijke assistente (een leer-babypop) waarop je kan oefenen tijdens de workshop.
Maar uit ervaring weet ik inmiddels dat het met korte knuffel-tussenpauzes meestal prima gaat!

Ook erg leuk om cadeau te doen aan je zwangere vriendin!