Bamboemassage

Een ontspannende maar stevige massage waarbij gebruik wordt gemaakt van bamboe massagerollen die over de huid gerold worden. Deze massagetherapie komt oorspronkelijk uit China, waar balans centraal staat.

Bij deze massage wordt eerst over het gehele lichaam tapotages gegeven (kloppen op de spieren) waardoor de spieren ontspannen. Vervolgens wordt het lichaam verwarmd en gemasseerd met olie, en worden de spieren met de bamboe massagerollen in de diepte gemasseerd waardoor ze gemakkelijk de spanning loslaten. Naast het gebruik van de massagerollen wordt er ook met de handen gemasseerd.

Bij de bamboemassage, ook wel bamboossage genoemd, wordt gebruik gemaakt van massagerollen die verschillend zijn van afmeting, waardoor ze de lijnen van het lichaam goed kunnen volgen. Voor de tapotages worden dunne bamboerollen gebruikt die aan de bovenkant voorzien zijn van badstof.

Deze massage werkt tegen (spier)vermoeidheid en stress, en is stimulerend voor als je energie en kracht nodig hebt. De bamboemassage bevordert de bloedcirculatie, afvoer van afvalstoffen en bestrijdt pijnlijke en vermoeide spieren. Zuurstof en voedingsstoffen worden sneller opgenomen. Daarnaast heeft het een positief effect op de ademhaling, het activeert de circulatie van de lymfe.

Met het verstrekken van energie en een compleet gevoel van welzijn is de bamboemassage een absolute uitnodiging om geestelijk en lichamelijk helemaal te ontspannen, waarna je er weer tegenaan kunt met frisse energie!