Cupping

Bij cupping verhit men een glas, de zogeheten “cup” die vervolgens op een plek op het lichaam geplaatst wordt. Door afkoeling zuigt het glas zich vacuüm op de huid, zoals te zien is op de foto. Cupping is ook mogelijk met een rubberen bol op de cup, om zo het vacuüm te creëren. Deze techniek gebruik ik meestal, omdat zo de sterkte van het vacuüm beter te bepalen is.

Het plaatsen of bewegen van cups is erg effectief om energie en bloed in beweging te krijgen. Het wordt daarom vaak toegepast bij stagnaties, zoals chronische pijn, spierverkramping en rug-, nek- en schouderklachten. Ook bij verkoudheid en bijvoorbeeld een tenniselleboog kan het veel verlichting geven.

Het is ook een heel goed middel tegen cellulitis en andere huidproblemen. Bij cellulitis wordt er met een speciale, doorbloeding bevorderende olie gemasseerd. De behandeling zal een aantal keer plaats moeten vinden, afhankelijk van de wensen en de mate van cellulitis.

Cupping kan worden toegepast op schouders, rug, armen en benen. Vaak is er na gebruik van cups sprake van blauwe plekken. Dit lijkt misschien ernstig, maar dat is het niet. Cupping kan in combinatie met diverse massages toegepast worden.