Reiki

Reiki is ontdekt door Mikao Usui, een Japanse theoloog. Hij ontdekte in de vorige eeuw de in de vergetelheid geraakte geneeswijze van het overdragen van universele energie, een energie die voor iedereen beschikbaar is. Rei betekent Universeel en Ki staat voor Energie.

Iedereen, niemand uitgezonderd, is in staat om deze energie vrijelijk in zich op te nemen en door te geven. Door blokkades in de energiebanen, door onverwerkte emoties en trauma’s is dit vermogen vaak min of meer geblokkeerd.mikao usui

Een Reiki behandeling geneest niet, maar geeft de energie door en steunt de ontvanger bij het genezingsproces, het zelfgenezend vermogen. Bij de behandeling worden de handen rustig in verschillende posities op het lichaam van de ontvanger gelegd, meestal beginnend bij het hoofd. Het is mogelijk dat er zowel door de ontvanger als door de behandelaar iets gevoeld wordt, wat kan variëren tussen een tinteling, warmte of kou. Meestal voelt de ontvanger zich alleen heerlijk ontspannen. Tijdens of na de behandeling kunnen oude klachten of emoties de kop op steken, dit is niet ernstig, maar juist een teken dat het lichaam bezig is met de verwerking van deze klachten.

De behandeling wordt over de kleding heen gegeven, wel is het aan te bevelen lekker zittende kleding te dragen. In combinatie met een massage wordt het lichaam toegedekt met handdoeken zodat je lekker kan blijven liggen.

Reiki kan in principe bij alle klachten toegepast worden, zowel emotioneel (denk aan stress, een burn-out, slecht slapen…) als lichamelijk. Maar er hoeven natuurlijk geen klachten te zijn om van een Reiki behandeling te kunnen genieten, het is goed voor iedereen die wat extra energie kan gebruiken!